KRIMI FOTO: V Petržalke sme zaznamenali nárast počtu prípadov krádeží vlámaním do bytov

ZÁROVEŇ PÁTRAME PO TOTOŽNOSTI TÝCHTO MUŽOV

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V zaznamenali v rámci mesiaca september a október 2024 zvýšený počet krádeží vlámaním do bytov. Podľa doposiaľ zistených informácií vo všetkých prípadoch neznámi páchatelia sofistikovaným spôsobom prekonali bezpečnostné zámky s plochým kľúčom. Taktiež na viacerých vstupných vchodoch do bytových domov, kde sa nachádzali vykradnuté byty boli prelepené magnety zabraňujúce neoprávnenému vniknutiu do obytného domu, čím tzv. DEK systém znefunkčnili.

Prípady evidujeme v nasledovných lokalitách:

mestská časť Petržalka – Ľubovnianska ulica a jej okolie,

mestská časť Petržalka – Jasovská ulica a jej okolie,

mestská časť Petržalka – Ševčenkova ulica a jej okolie,

mestská časť Petržalka – Turnianska ulica a okolie,

V súvislosti s nárastom počtu prípadov vyzývame občanov k zvýšenej všímavosti a odporúčame nasledovné:

osoby, ktoré nepoznáte v žiadnom prípade nevpúšťajte do vnútorných priestorov bytových domov,

dôkladne si skontrolujte vstupné dvere do bytových domov, v prípade ak nájdete podozrivé prelepenie magnetov, ihneď volajte políciu na čísle 158,

všímajte si neznámych ľudí, ktorí sa pohybujú v spoločných vnútorných priestoroch bytových domov,

pri plánovaní dlhšej neprítomnosti nenechávajte v byte šperky, hodinky a cennosti, pretože práve tieto veci boli odcudzené neznámym páchateľom v prípadoch, ktoré sa stali na území Bratislavy.

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave v súvislosti s týmito prípadmi zároveň pátrajú aj po totožnosti osôb na priložených záberoch, ktoré by svojimi vedomosťami mohli napomôcť pri objasnení týchto skutkov. Akékoľvek informácie k ich súčasnému pohybu alebo pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB Polícia SR Bratislavský kraj.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Bratislava